8 Mart 2011 Salı

BAKLAVA YUFKASINDA KARAMELLI ELMA

MALZEMELER
6 Adet elma
50 gram badem,  fındık veya ceviz
1 su bardağı şeker
1 yumurta akı
1 çay bardağı krema
6 adet baklava yufkası
SOSU
1 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1,5 paket krema
YAPILIŞI
Elmalar soyulup içleri oyulur, bir su bardağı şeker ve 2 su bardağı su ile hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir, bademler rondada ezilir,1 yumurta beyazı 2 kaşık toz şeker ve 1 çay bardağı krema ile karıştırulıp elmaların içlerine doldurulur . Baklava yufkası ikiye katlanıp elma  yufkanın ortasına koyulup bohça gibi toplanıp büzdürülür.bir borcama dizilip ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirlir.
SOSU
Şeker , lmon suyu ile  kramelize edilip 1,5 su bardağı krema ilave edilir,  iyice karıştırılıp ateşten alınır .servis yapılacağı zaman elmaların üzerlerine dökülerek servis yapılır.
NOT:YEMEKTEYİZ PROGRAMINDA ŞEFLER YAPMIŞLARDI BEN BİRAZ DEĞİŞTİRDİM ÇITIR ÇITIR YUFKANIN İÇİNDE DEĞİŞİK HAFİF BİR TATLI DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM
63 PORSELEN DEMLİK ÇAYSAATİ ETKKİNLİĞİNE ARKADAŞIMIZ
PAŞASOFRAM 'A GÖNDERİYORUM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder