MALZEMELER
4 adet kabak (veya dolma yaptığımız kabakların içleri
3adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, pulbiber
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Maydanoz, 5 -6 adet taze soğan, nane
YAPILIŞI
Kabaklar rendelenir, tuz serpilip biraz bekletilir, saldıkları su sıkılır, içine un, yumurta, , maydanoz, nane, küçük doğranan taze soğanlar, kabartma tozu,baharatlar ve kaşar peyniri eklenerek karıştırılıp kızgın yağa kaşıkla konulup düzleştirilip kızartılır.
NOT: HER ZAMAN YAPTIĞIM MÜCVERE BU SEFER KABARTMA TOZU VE KAŞAR EKLEYEREK YAPTIM ÖZGÜL ARKADAŞIM YAPMIŞTI ÇOK BEĞENMİŞTİM ÖZGÜL ARKADAŞIM TEREYAĞDA KOYMUŞTU BEN YAĞDA KIZARTILACAĞI İÇİN TERE YAĞ KOYMADIM PUF PUF KABARDILAR ÇOKTA LEZZETLİYDİLER.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder