25 Haziran 2010 Cuma

KARIŞIK KIZARTMA




MALZEMELER
4 adet patlıcan
4 adet patates
7-8 adet yeşilbiber
7-8 adet dolmalık biber
SOSU
5-6 Adet domates
2 kaşık sıvıyağ
4 diş sarımsak
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 15 dakika kadar bekletilir,yıkanıp kurulanır kızgınyağda kızartılır. Patatesler kuşbaşı doğranır,kızartılır, biberlerin çekirdekleri çıkartılıp yıkanır küçük doğranır kızartılır, dolmalık biberlerin çekirdekleri çıkartılıp yıkanıp kızartılır.
kızartılan patlıcan, biber ve patatesler dolmalık biberlerin içlerine doldurulur üzerlerine sos dökülerek servis yapılır.
SOSUN HAZIRLANMASI
Domateslerin kabukları soyulup küçük doğranır, sarımsaklar doğranır sıvıyağda pişirilir domatesler pişince ateşten alınıp kızartmaların üzerlerine dökülür.
NOT: Hünerli eller sitesinde görüp sunumunu çok beğendiğim kızartmayı sizlerle paylaşmak istedim .
Ben sosunu herzaman hazırladığım şekilde hazırladım kızartmayı bu sosla çok seviyoruz .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder