17 Şubat 2010 Çarşamba
ISPANAKLI ÇITIR radyo BÖREK
Sevgili Ayşenin mutfağının hazırlamış olduğu etkinlik için yaptığım çıtır çıtır güzel bir börek
MALZEMELER
Bir kilo ıspanağın yaprakları
150 gram beyaz peynir ( 1 kalıp)
3 adet yufka
100 gram tereyağ
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ üzeri su ile tamamlanacak
1 yumurta
YAPILIŞI
Ispanaklar ayıklanıp, yıkanır küçük küçük doğranıp peynir ve yumurtanın beyazı ilave edilerek iyice karıştırılır . Tereyağ eritilir sıvıyağ ve su ilave edilir , yufka masaya serilir hazırladığımız yağlı karışım her tarafına sürülür resimdeki gibi katlanır, tekrar yağlı karışım sürülür zarf gibi katlanır,tekrar yağlı karışım sürülür, iki kenarına hazırladığımız ıspanak serilir iki taraftan rulo yapılır, ortadan kesilir tekrar istediğimiz genişlikte kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye yerlaştirilir diğer yufkalarda aynı şeklde hazırlanır, üzelerine yumurta sarısı sürülür 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilip sıcakken servis yapılır.
NOT : TARİF SEVGİLİ YOSUN BUKANIN O PATATESLİ YAPMIŞTI BEN 3 YUFKADAN YAPTIĞIM ÇİN ÖLÇÜLERİNİ VE İÇİNİ DEĞİŞİK HAZIRLADIM, PATATESLİ, PIRASALI YAPTIM HER ŞEKİLDE ÇOK SEVİLDİ TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ YOSUNBUKA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder