16 Şubat 2010 Salı
BULGUR KÖFTELİ PAZI YEMEĞİ
BU YEMEĞİ BİZİM EVDE ÇOK SEVİYORLAR HEM SEBZE, HEM BULGUR ÇOCUKLARIMIZ İÇİNDE ÇOK BESLEYİCİ VE LEZZETLİ KIZIM SİTEYE KOYMADIĞIMI FARKETMİŞ ONUN İSTEĞİ ÜZERİNE UNUTTUĞUM TARİFİ GEÇTE OLSA YAYINLIYORUM
MALZEMELER
1 demet pazı
1 büyük veya 2 orta boy soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 yumurta, tuz, ve su
ÜZERİNE
Y oğurt, sarımsak, tereyağ, pulbiber
YAPILIŞI
Bulguru, yumurta ile yoğuralım ,unu ve suyu yavaş yavaş ekleyerek iyice yoğuralım, hamur dan küçük misket gibi köfteler yapalım, kaynayan tuzlu suda haşlayalım .( suya iki veya üç damla limon sıkalım köfteler dağalmasın diye)
Soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım ,Pazıları yıkayıp küçük küçük doğrayıp kavurduğumuz soğana ilave edelim, suyunu çekene kadar kavuralım, haşlayıp suyunu süzdüğümüz köfteleri ilave ederek köftelerin suyundan bir miktar ekleyerek bir iki taşım kaynatarak ateşten alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritiğimiz tereyağ ve pul biberi dökerek servis yapalım .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder