29 Aralık 2009 Salı

FIRINDA KABAK TATLISI



MALZEMELER
3 kilo kabak
1,5 kilo  şeker
YAPILIŞI
Kabaklar ayıklanıp yıkanır , dilimlenir tencereye bir kat kabak bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte hiç su konmadan pişirilmeye bırakılır .
Pişmesine yakın fırın tepsisine dökülüp 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar suyunu çekip şerbeti ağdalanana kadar fırında pişirilir .
NOT:Tencerede suyunu çekip kaynamaya başlayınca taşmaması için kapağı hafif aralanması gerekebilir .Önceden şekere yatırınca çok su salıyor o yüzden ben hiç bekletmiyorum .
su koymayada gerek yok kabaklar zaten su salıyor, kısık ateşte pişirilince sonuç çok güzel oluyor . AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder