5 Aralık 2012 Çarşamba

Zombie Survival Oyunları

Efenim sizde benim gibi dünyayı zombiler bassın apokaliptik apokaliptik gezelim sevdalısı bir insan iseniz zombie survival game leri  sevmenizde olası. 2012 nin sonlarına yaklaşırken piyasa bomba gibi düşecek bir kaç oyundan bahsetmek istiyorum. Yalnız zombi oyunlarından bahsetmeyeceğim yani Left 4 Dead tarzı önümüze gelen zombiyi öldürelim oyunları değil bunlar daha çok içinde rpg unsurları bulunduran ve survival hayatta kalma mevzusunun ağır bastığı oyunlar. Çoğu daha çıkmadı veya alpha beta aşamasında ancak gene tanıtıp takip etmenizde yarar var;

Dead Frontier  


Efenim bu oyun browser tabanlı olduğu ve bedava olduğu için en başa koydum. Resimde gördüğünüz gibi üstten karakteri gördüğün bilimum rpg öğelerine sahip zombilere dalalım sonra köyümüze dönelim tadında bir oyun. Ancak ben nedense pek ısınamadım ama gene deneyiniz. Diğer anlatacağım oyunlara göre çok daha sönük olduğu için ilk olarak bunu tanıtayım dedim.

Oyunun sitesi


Dayz


Şimdi bu oyunun olayı şöyle kendisi aslında başka bir oyunun bedava mod paketi. İlk önce elinizde ARMA 2 Combined Operations oyununun bulunması lazım ardından bu modu kendi sitesinden bedava indirebiliyorsunuz. Oyun yapımcıları başlarda eğlenelim tadında bu modu yapmaya başladıklarında görmüşlerki ARMA 2 oyunu sadece bu mod için satın alınır hale gelmiş. Haliyle elemanlar şimdi Arma 2 den bağımsız bir standalone versiyonu üzerinde çalışıyor. Açıkcası standalone versiyonunu takip ettiğim ve çıktığında kesin alacağım bir oyun. Türüne gelirsek openworld zombie survival game. Yani oyun multiplayer buda fece zevkli bir ortamda at koşturmanıza sebebp oluyor. Oyunda önünüze geleni çatır çutur vurmaktan öte deli gibi koşan zombilerden kaçarark ve yaşama mücadelesi vererek eğleniyorsunuz. Öte yandan diğer multiplayer oyuncularına rast geldiğinizde insanların zombilerden daha tehlikeli olduğunu çözüyorsunuz. Oyunun haritası çok çok büyük 225km2 lik Chernarus denilen hayali rusyamsı bir yerde geçiyor.  Şu an gidip sırf bu oyun için arma 2 ye para vereceğinize stand alone versiyonunu beklemenizi tavsiye ederim. Zannederim 2013 ocak gibi piyasaya çıkar.

Oyunun mod halinin sayfası
Standalone versiyonu için haber güncellemelerinin olduğu sayfa



The War Z


Oyunun adından da anlacayağınız gibi başlarda Dayz adlı modun direk standalonu u yapalım voliyi vuralım amacıyla yapılmış gibi dursada biraz inceleyince grafik olarak kendisinden daha kaliteli bir oyunla karşı karşıyayız. Öte yandan kendisi haliyle alpha versiyonunda olmasına rağmen oynanabilir bir halde. Şimdiden satın alıp alpha versiyonunda oynamaya devam edebilirsiniz. Tabi zırt pırt güncelleniyor stabil bir versiyonda değil ancak en azından dayz modu gibi başka bir oyunu indirmenize gerek yok. Bu oyunda multiplayer oynanıyor dayz ile aynı mantık survival öğeleri üzerine kurulu. 400km2 lik bir harita üzerinde oynandığı ve grafikler nedeniyle öte yandan standalone olması sebebiyle şimdilik dayz den daha iyi bir seçenek gibi ancak ben hala dayz mod un çıkmasını bekliyorum açıkcası. Bu arada oyunun pre-order fiyatları şöyle (bu arada pre-order diyoruz çünkü dediğim gibi daha stabil değil ancak parayı verdiğinizde alpha versiyonunu  oynayabiliyorsunuz)


Açıkcası fiyatlarda gördüğüm kadarıyla 15 Dolarlık ilk paket uygun gibi geldi çünkü oyun tam haliyle piyasada olduğunda 30 dolardan aşağı bir fiyata gelceğini zannetmiyorum öte yandan bu oyunun dayz den biraz daha kapitalist bir yapısı var efenim yani oyun içi itemlerin parayla satılması cart curt bu dengeyi iyi kurmaları lazım. Çünkü parayı veren düdüğü çalar mottosu bu gibi multiplayer oyunlarda zevki öldürüyor.

Oyunun sitesi için dıklayınız



Project Zomboid


Bu oyunu uzuuuun süredir takip ediyorum ve yakın zamanda sırf destek için alacağımdır. Neyse önceki oyunlardan farklı olarak bu oyun izometrik bir görüş açısına sahip ancak karanlık yapısı ve rpg öğeleri iyi ayarlanmış. Öte yandan firma elemanları oyunun gelişmesi için vargüçle çalışıyorlar.  Oyun şu an satınalınabilir ancak stabil versiyonda değil hatta versiyonu an itibariyle "0.2.0r RC2.5" yani alfanın alfası betanın gaması tadında başlarda bir versiyon ancak oynanabiliritesi şu haliyle bile zevkli ve kesinlikle denenebilir. Eğer şimdi alırsanız fiyatı şurada görüldüğü üzere 7.99 Dolar. Oyuna gelirsek survival öğeleri had safhada inşa etme, barınak yapma, farming gibi hadiseler var. Yapımcılar oyunun stabil versiyonunu steam e yetiştirmeye çalışıyor. Açıkcası bende steam e düşmeden almam anca o zaman oynanabilir bir versiyona ulaşabilir çünkü.

Oyunun sitesi için dıklayınız


Dead Linger


Kendisi aslında bir Kickstarter projesi olan oyun kickstarterda bağışcılar sayesinde 60bin dolar hedeflemişken tam 150 bin dolar toplamış. Bu kickstarter i böyle bağımsız oyunların gelişmesi açısından seviyorum zaten. Deadlinger Dayz in açtığı multiplayer survival zombie game hadisesinin peşinden gidiyor ve kendi çapında bir şeyler katmak istiyor. Çünkü anlaşılıyorkı 2013 ilk çeyrek sonunda elimizde bir sürü zombi survival oyunu olacak ve bunlardan çoğuda geldiği gibi kaybolacak. Dead linger diğerlerinden farklı project zomboid ile benzer olarak fortify sistemini getirmiş, haritada bir ev bulup içine yerleşip orayı koruyabiliyorsunuz. Ve bu olay bence diğer oyunlardada olması lazım. Fakat oyun şu an alpha aşamasında ve diğerlerine göre daha başlangıçta, buna rağmen şimdi alırsanız alpha versiyonunu oynayabiliyorsunuz. Fiyatı 24.99 dolar. Açıkcası şimdiki versiyonu için değek bir fiyat değil hele Warz 15 dolara satılırken buna yatırım yapılmaz, stabil versiyonunun çıkmasını beklemek lazım.

Oyunun sitesi için dıklayınız



Dead State


Dead state  kickstarter projesi ile 150bin dolar hedefleyip 330bin dolar bağış toplayan bir oyun. Daha piyasada ne alphası ne gaması var ancak şimdilik görüntülere ve yazılanlara bakarsam project zomboid in daha bir makyajlısı ve x com oyunları gibi bir yapısı var. Turn based sistemi midemi bulandırsada diyalog bazlı yapısıyla bayağı bir dikkat çekeceğe benziyor. Oyunun arkasında Brian mitsoda önderliğindeki ekip vampire the masquerade, neverwinter nights 2 gibi yapımların tecrübesini taşıyor. Bu sebeple sağlam bir proje gibi gözüküyor ama dediğim gibi daha çıkmasına bir kaç ay var bence.

Oyunun sitesi için dıklayınız


State Of Decay


Oyun grafik olarak diğerlerinden biraz daha gelişmiş gözüküyor ancak ortada fol yok yumurta yok piyasaya çıkmış alfası gaması betası falanda yok elimizde sadece şöyle yapacağız böyle yapacağız diyen bir ekip ve bir kaç resim var. Oyun Xbox 360 ve Pc için geliyor. İçerik odakli bir oyun yapısıyla oyun içinde verdiğiniz kararlara göre zombilerin sayısı bile değişecekmiş. Anladığım kadarıyle savunma ağırlıklı bir sistem de getirecekler ama dediğim gibi daha bir kaç ay var çıkmasına.

Oyunun sitesi için dıklayınız


Sonuç olarak ben bu oyunlar arasında ilk alınacak olarak war z ve project zomboid diyorum ardından dayz mod un stabil versiyonu çıkınca o denenir. Neyse benden bu kadar kalın salıncakla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder