6 Eylül 2011 Salı

YUMURTALI FASULYE DİZMESİ



  • 250 gram taze fasulye 
  • 3 yumurta 
  • 2 kaşık sıvıyağ 
  • mısır unu tuz karabiber
  • pulbiber

Fasulyeler ayıklanır,yıkanıp, tuzlu kaynayan suda hafif haşlanır,suyu süzülür(suyunu atmayıp bir çorba yapıp değerlendirebiliriz ) mısır ununa tuz ilave edilir, fasulyeler balık unlanır gibi mısır ununa bulanır, teflon tava kızdırılır içine 2 kaşık sıvıyağ konulur yağ ısınınca fasulyeler tavaya dizilir bir tarafı kızarınca üzerine bir tabak kapatılıp ters çevrilir diğer tarafıda kızarınca 3 yumurta çırpılır bir miktar tuz, karabiber, pulbiber katılıp yumurtaların üzerine gezdirilir ,yumurtalar pişince tekrar tabak kapatılıp ters çevrilir diğer tarafıda hafif kızarınca servis tabağına alınarak ılık servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder