12 Eylül 2010 Pazar

Kızım Çiğdemin ikinci iftarıEN GÜZEL DAVET SOFRALARI HAMARARAT ABLA ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM



KUŞ YUVASI BÖREĞİ
Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
250 gram kıyma
2 kaşık sıvıyağ (kıymayı kavurmak için )
2 adet kurusoğan
2 adet yeşilbiber
1 adet domates
Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
2 adet yufkayı 8 eşit üçgen elde edecek şekilde ayrı ayrı keselim.Sigara böreği gibi Bir kapta yarım su bardağı sütü,2 çorba kaşığı yoğurdu,1 adet yumurtayı ve bir kahve fincanı sıvı yağı çırpalım.Bu sosu her üçgen yufkanın üzerine sürelim.
Üçgen yufkaların geniş kenarlarından tutup,rulo yaparak yarıya kadar saralım.Sonra altı kapalı çanak şekli alması için sivri uçları içe doğru döndürerek birleştirelim.
Kıyma bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur, 2 kaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir , iyice kavrulur tuzu, karabiberi ilave edilerek ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
Her yufkanın çanak gibi olan kısmına hazırladığımız kıymalı harcı koyarak Üzerlerine dilimlenmiş birer adet domates ve yeşilbiber koyalım.Yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürelim.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğimizi pişirelim.Sıcak servis yapalım.Afiyet olsun….Emine Beder


EN GÜZEL DAVET SOFRALARI HAMARARAT ABLA ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM

MENÜ:
Kıymalı pirinç çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder