22 Kasım 2009 Pazar

YEŞİL MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÖREK

SEVGİLİ ARKADAŞIM Elzemhobby 48.P.D.Ç.S ETKİNLİĞİNE EV SAHİPİLİĞ YAPIYOR KOLAYLIKLAR DİLİYORUM







NOT: Kızımın eltisi sevgili Gülün tarifi çıtır çıtır nefis bir börek tavsiye ederim .



1 su bardağı yeşil mercimek

2 adet ortaboy soğan

4 adet yufka

1 çay bardağı haşhaş

Tuz, karabiber,pulbiber,kimyon

1 yumurta

1,5 çaybardağı sıvıyağ

1,5 çay bardağı su

YAPILIŞI

1 adet yufka masaya serilir, üzerine yağ ve su karıştırılarak sürülür 2 inci yufka üzerine serilir yufkalar ortadan kesilir,3 er parmak genişliğinde Şeritler halinde kesilir.

Haşlanan mercimekler soğanla kavrulur, baharatları ve haşhaşı eklenir, kestiğimiz şeritler halindeki yufkalara hazırlanan iç konulup muska gibi sarılır.Diğer 2 yufkada aynı şekilde hazırlanır, üzerine yumurta sarısı sürülür haşhaş serpilip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder